Een avond met Aaltje van Zweden

dinsdag 6 februari 2018 11:00
Een avond met Aaltje van Zweden

Dinsdag 6 februari is Aaltje van Zweden op uitnodiging van Veenerick Boek en Kantoor te gast bij de Café de Buren in Roelofarendsveen. 

Van Zweden schreef het boek ‘Om wie je bent’ waarin ze op indringende wijze haar eigen geschiedenis en die van haar autistische zoon Benjamin beschrijft. 


Als achttienjarige studente ontmoet Aaltje een jongen in een Amsterdamse discotheek. Hij nodigt haar samen met haar vriendin uit voor een avondje in het Concertgebouw. Tot haar verbazing ziet ze Jaap van Zweden als jonge concertmeester de trap aflopen met zijn viool onder zijn arm. De vonk slaat over en nog geen jaar later treden ze in het huwelijk. De carrière van haar man neemt een grote vlucht en samen met hun twee kinderen genieten ze volop van een afwisselend leven.

Bij haar derde zwangerschap vermoedt Aaltje echter dat er iets mis is, maar pas maanden na de geboorte van hun zoon Benjamin wordt autisme bij hem vastgesteld. Herinneringen over haar onveilige jeugd met haar aan alcohol verslaafde vader komen weer naar boven. Door die confrontatie vindt ze de kracht om de problemen rond haar jongste zoon het hoofd te bieden. En juist Benjamin is degene die haar leert het leven te accepteren zoals het is.

In boek vertelt Aaltje van Zweden op even ontroerende als inspirerende wijze hoe zij de verschillende werelden waarin zij leeft weet te combineren. Als vrouw van een van ’s werelds bekendste dirigenten, moeder van vier kinderen en voorvechtster voor erkenning van autisme. November 2016 ontving Van Zweden de prestigieuze Helene de Montigny-prijs voor haar grote inzet voor autisme.

Aaltje van Zweden wordt tijdens deze boeiende en interactieve avond geïnterviewd en er is volop gelegenheid tot discussie. 

Ontvangst om 20.00u met koffie, thee en wat lekkers. Kaarten á € 7,50 te koop bij Veenerick of reserveer via info@veenerick.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : blz