GEANNULEERD Frank Krake & Wim Aloserij

woensdag 9 mei 2018 19:30
GEANNULEERD Frank Krake & Wim Aloserij

Wegens het onverwachte overlijden van Dhr. Aloserij gaat de lezing niet door.
Klik hier voor meer informatie. Wellicht vindt de lezing op een later moment plaats.


Op woensdag 9 mei om 19:30 zal er een lezing gegeven worden door Frank Krake & Wim Aloserij over het boek 'De Laatste Getuige'.

Toegang €5,00, kaarten verkrijgbaar bij de Rijnlandse Boekhandel. Locatie: Dorpscentrum Oegstgeest

Over 'De Laatste Getuige'

In dit fascinerende boek neemt auteur Frank Krake je mee in het leven van de 94-jarige Wim Aloserij die drie concentratiekampen, en daarnaast een scheepsramp heeft overleeft.

Liggend op het dak van een trein ontvlucht de twintigjarige Amsterdammer Wim Aloserij in 1943 de verplichte Arbeitseinsatz in Duitsland. Hij duikt onder bij een boer en slaapt maandenlang in een kist onder de grond. Toch wordt hij bij een razzia gepakt en opgesloten in de beruchte Gestapo-gevangenis aan de Euterpestraat. Hij belandt in Kamp Amersfoort en gaat enkele weken later op transport naar Noord Duitsland, waar hij acht maanden lang de dodelijke dwangarbeid in de concentratiekampen Husum en Neuengamme overleeft. Mede dankzij de harde lessen van zijn drinkende stiefvader. 

Als de oorlog bijna ten einde is belandt Wim op het luxe cruiseschip Cap Arcona, dat voor anker ligt in de Lübeckerbocht. Terwijl op de wal de geallieerden Duitsland tot overgave dwingen, begaat de RAF boven water een dodelijke vergissing. Jachtvliegtuigen bombarderen meerdere schepen en in een waar inferno verongelukken 7.000 gevangenen. Samen met slechts enkele honderden opvarenden overleeft Wim Aloserij een van de grootste scheepsrampen aller tijden. 

Wim is de laatste overlevende die dit nog kan navertellen. Daarvoor moet hij na de oorlog eerst afrekenen met zijn kampsyndroom. Dat lukt hem mede met de hulp van zijn vrouw.Hij wordt niet zuur, cynisch en haatdragend, maar omarmt tot op de dag van vandaag vol positivisme het leven, de liefde voor de mens en de vrijheid.

Op zijn vierennegentigste vertelt hij ons zijn verhaal. Als de laatste getuige. 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz