Merlijn Kerkhof

woensdag 21 maart 2018 20:00
Merlijn Kerkhof

Woensdag 21 maart zal Merlijn Kerkhof een college geven over zijn boek Alles begint bij Bach in de Rijnlandse Boekhandel.

Aanvang: 20:00

Kaarten: €5,00, te koop bij de Rijnlandse Boekhandel.

Reserveer hier

Merlijn Kerkhof (1986), is schrijver, journalist en muziekcriticus voor de Volkskrant. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als presentator. Eerder was hij redacteur en columnist van nrc.next. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en voltooide een master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. In september 2016 verscheen zijn eerste boek: Alles begint bij Bach. Wat je moet weten over klassieke muziek. Dit is een toegankelijke en vermakelijke ontdekkingstocht over klassieke muziek. 

Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Wie zijn de belangrijkste componisten en waar moet je zeker naar luisteren? Waarom zijn de meeste bekende componisten Duits? Wat is er zo goed aan de Negende symfonie van Beethoven, de Matthäus-Passion of de atonale muziek van Arnold Schönberg, en hebben we eigenlijk een Nederlandse Mozart gehad? 

Alles begint bij Bach is geen complete muziekgeschiedenis, maar een boek van iemand die zijn onbegrensde liefde voor muziek met passie wil overbrengen. Een toegankelijk en vermakelijk begin van een muzikale ontdekkingstocht. Bij ieder hoofdstuk is een aparte Spotify-playlist gemaakt zodat je de besproken muziek eenvoudig kunt opzoeken.

Het boek werd lovend ontvangen:

Kerkhof legt pakkend en humorvol uit wat de kracht van klassieke muziek is en waarom het niet eng en exotisch is.’ – Algemeen Dagblad

Het leest als een warm pleidooi voor klassiek en dat is in deze tijd broodnodig.’ – De Telegraaf, ****

Wat Kerkhof bijzonder maakt: de nadruk ligt niet op provocerende antwoorden, op leuke anekdotes of sappige details, maar hij beantwoordt zijn vragen vanuit de muziek.’ – Vrij Nederland

Verkrijgbaar voor €18,99 bij de Rijnlandse Boekhandel.

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz