Corina Zuiderduin

donderdag 7 maart 2019 20:00
Corina Zuiderduin

Op donderdag 7 maart komt kunsthistorica Corina Zuiderduin vertellen over haar boek 'Het mooie westen, mythen en symbolen in Egypte' dat in februari verschijnt. In de Rijnlandse Boekhandel, aanvang 20:00 uur, toegang 5 euro

Het Mooie Westen is het stralende land achter de horizon. Egyptische mythen vertellen over de overweldigende schoonheid van dit gebied. Het is het land van de goden. Ook mensen konden tijdens hun leven in deze mooie hemelgebieden verblijven. Wat was hun geheim? Egyptische beelden zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Er schuilt een wereld aan denkbeelden achter. Zij bestaan vaak uit wonderlijke wezens, half mens en half dier. Wat betekenen deze goden? Waren ze zomaar bedacht of verbergen zij een diepere wijsheid?

Dit boek biedt een nieuwe visie op het wereldbeeld van de oude Egyptenaren. Aan de hand van de prachtige kunstwerken van Egypte worden mythen en symbolen stap voor stap ontsluierd. Ideeën over rechtvaardigheid, samenwerking en leven en dood passeren de revue. De Egyptische priesters die de kunstwerken bedachten, blijken een verrassend heldere kijk op het leven te hebben.

Corina Zuiderduin studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden met de specialisaties Word Art Studies en Egyptische kunst en cultuur.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz