Henk Rijks

vrijdag 29 juni 2018 19:30
Henk Rijks

Op vrijdag 29 juni zal Henk Rijks een presentatie geven over zijn nieuwe roman 'De Overblijfvader'. Ook zal hij vertellen over het schrijven van een boek in het algemeen. 

Locatie: Rijnlandse Boekhandel

Toegang: Vrij

Over het boek

Tonk van Lexmond leidt een rustig leven op een ranch in Ecuador, tot het noodlot hem dwingt terug te keren naar Nederland en hij zich na vijf jaar afwezigheid weer over zijn tweelingzoontjes moet ontfermen. Het leven in Oegstgeest verschilt dag en nacht van zijn leven in Zuid-Amerika – ook een jungle, maar van een heel andere orde. Hier is het overleven in de sociale pikorde: je conformeert je, of je ligt eruit. Algauw ontdekt Tonk dat hij niet de enige buitenstaander is en hij raakt bevriend met de ex-militair Staal. Het kan niet anders dan dat die twee zich samen in de nesten werken.

 

Een roman die blootlegt hoe ver we gaan voor het ophouden van de schone schijn en hoe we slaven zijn van onze telefoons. Een verhaal over vaderschap, opvoeding, en burgerlijkheid.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

‘Een onthutsend urgent boek (...) Perfect leesvoer’. - Saskia Noort   

 

‘Nauwelijks verholen maatschappelijk engagement op een bedje van cultuurpessimisme, een fijne twist op het eind en een aanstekelijke kijk op de moderne bakfietsmoeder.’ - Jan Heemskerk

 

‘Dit boek staat zonder twijfel op onze must-read lijst voor deze zomer!’

Libelle

 

‘Wat hier telt is de mix van lichtvoetige en graag wat incorrecte maatschappij- en levensstijlkritiek en een spannend verhaal met thriller-elementen.’ - Tzum

 

 

Over de auteur

Henk Rijks (Den Haag, 1962) heeft een CV dat even divers als ongeloofwaardig is (autopoetser, bankmanager, roadie, houtbewerker, journalist). In 2010 debuteerde hij met de roman De Kostwinner. Voor theater M-Lab schreef hij in 2011 het muziektheaterstuk De Winnaar, met Jamai Loman in de hoofdrol. In september verschijnt zijn tweede roman Incognito. Tussen het schrijven door werkt hij als freelance strateeg bij verschillende reclame- en communicatiebureaus.

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : blz