Hans van der Veen

zaterdag 9 februari 2019 14:30
Hans van der Veen

Als toetje van de Poëzieweek die landelijk van 31 januari tot 6 februari gehouden wordt, brengt de Rijnlandse Boekhandel u op 9 februari Hans van der Veen en Leo van Zanen.

Rijnlandse Boekhandel, aanvang 14.30 uur, toegang gratis

 

Het inmiddels in Leiden e.o. bekende Duo Diets & Duits, bestaande uit de germanist en Nachdichter Hans van der Veen en de neerlandicus, dichter en declamator Leo van Zanen,  leest op 9 februari voor uit eigen werken.

Hans van der Veen, gepensioneerd leraar Duits, maakte van zijn beroep een hobby en vertaalt werk van Nederlandse dichters naar het Duits. Van meerdere dichters heeft hij  tweetalige bloemlezingen samengesteld. Slauerhoff, Paaltjens, Rawie, Hoekstra en de vorig jaar overleden Menno Wigman zullen aan bod komen.


Het Duo heeft voor deze middag een poëtisch palet samengesteld, in gloedvol Duits ten gehore gebracht door Hans van der Veen, voorafgegaan door Leo van Zanen, die sonoor de  tekst in het Nederlands brengt. Deze teksten zullen met speels commentaar uit de vertalers-keuken verluchtigd worden. Leo zal ook uit zijn oeuvre lezen. Er zal enige aandacht besteed worden aan Willem Wilmink, wiens werk Hans van der Veen thans onder handen heeft.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz