Chris de Stoop

woensdag 20 februari 2019 20:00
Chris de Stoop

Chris de Stoop vertelt over zijn boek 'Wanneer het water breekt'.

Woensdag 20 februari, Bibliotheek Oegstgeest, aanvang 20.00 uur, toegang 10 euro

Lezing in samenwerking met Bibliotheek Bollenstreek en K en O Oegstgeest

 

 

Dit is het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die al een tijd geleden hun vaderland Vietnam ontvluchtten. Hung stak in een kleine vissersboot de zee over om hier in een dorp achter een hoge dijk een nieuw leven te beginnen. Quyen bouwde een succesvolle zaak op, maar worstelt met haar eigenheid.
Het is ook het verhaal van de tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee: een kleine gemeenschap van met elkaar verknoopte levens, bijeengebracht op een beslissend moment van hun bestaan. Niet iedereen heeft het overleefd. Sommigen voelden zich daarna verloren. Anderen werden dokter, ingenieur, bankier of ondernemer.

Wanneer het water breekt is een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is, inzoomend op één boot, één groep, één familie. Een verhaal van opoffering, bedrog, strijd, angst, liefde en heimwee, op een persoonlijke manier verteld door Chris de Stoop, die de familie al jaren volgt en met tientallen reisgenoten sprak.

Chris de Stoop (1958, Sint-Gillis-Waas) schreef eerder o.a. het boek Dit is mijn hof, over de neergang van de boeren en de spanning tussen het oude boerenland en de ‘nieuwe natuur’. Dit boek werd een bestseller. Het werd tot Boek van de Maand verkozen in Nederland (DWDD) en ontving de Vlaamse Boekhandelsprijs. Inmiddels is het ook in Duitsland en Frankrijk verschenen.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : blz