Lezing Coby Nuruwé - Tuhuteru

zaterdag 31 maart 2018 14:00
Lezing Coby Nuruwé - Tuhuteru

31 maart 2018 komt Coby Nuruwé - Tuhuteru naar Kandjoli om een lezing te geven over haar boek Nona.

Kaarten: € 2,- incl. koffie/thee

Aanmelden (verplicht) via secretariaat.kandjoli@gmail.com voor 26 maart 2018.

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van een 13-jarig Moluks meisje. 

Over ‘Nona’

Nona is met haar ouders verhuisd van de grote stad naar het platteland waar haar vader een aanstelling als schooldirecteur in Friesland heeft gekregen. De Molukse wijk in Utrecht waar ze haar hele leven met haar oma en andere familie en vrienden woonde, heeft ze moeten achterlaten. Ze vindt het spannend. Vooral omdat ze voor het eerst naar de middelbare school gaat. De enige persoon die ze daar kent is de directeur, haar vader. Nona raakt op school bevriend met Tom. Maar is het een gewone vriendschap of meer?
De nacht voor haar eerste schooldag heeft ze een bijzondere droom. Daarin verschijnt een oude vrouw die haar vertelt dat ze is uitverkoren en dat ze een boekje moet vinden en terugbrengen naar De Molukken. Nona begrijpt er niks van, maar de droom is het begin van nog meer nieuwe spannende ervaringen in Nona’s leven. Wat bedoelt het vrouwtje met uitverkoren zijn en gaat het Nona lukken om het boekje terug te brengen?

Over de schrijfster

Coby Nuruwé-Tuhuteru is getrouwd en moeder van een eeneiige drieling. In het dagelijks leven is ze naast schrijfster ook coach. Haar hele leven wilde ze al boeken schrijven maar dat stelde ze steeds maar uit. In 2011 ontstond het idee voor ‘Nona’. Haar moeder overleed helaas plotseling waardoor er jaren geen ruimte was om aan het boek te denken, laat staan het te schrijven. In 2016 heeft ze het boek weer opgepakt en ondanks het overlijden van haar vader begin dit jaar, ziet ‘Nona’ nu in 2017 eindelijk het levenslicht.
‘De bevalling van mijn drielingzonen was makkelijker dan het uitbrengen van het boek,’ aldus Coby.

Waarom ‘Nona’?

Vanaf dat Coby kon lezen, verslond ze boeken. Haar vader haalde ze wekelijks voor haar en haar zus bij de Slegte in Utrecht, waar ze voor een prikkie te koop waren. Maar welk boek ze ook las. Van Rozemarijntje tot de Olijke Tweeling tot Pitty, geen enkel boek omschreef haar eigen (Molukse) beleveniswereld. De wereld waar ze zo van houdt en trots op is. Toen haar drielingzonen opgroeiden waren zulke boeken er nog steeds niet. Dus besloot ze zo’n boek zelf te schrijven. Coby vindt het belangrijk dat Molukse meisjes, en dit geldt natuurlijk ook voor de jongens, een ‘stukje van zichzelf’ gespiegeld zien in een boek, tv-serie, film of welke media dan ook. Met ‘Nona’ hoopt Coby het zelfbewustzijn en de persoonlijke ontwikkeling van elke Molukse nona positief/positiever te beïnvloeden.
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : blz