NS Publieksprijs

Over de NS Publieksprijs

NSPP16_Logo _200De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de daaraan verbonden eretitel Boek van het Jaar heeft tot doel de lezer de mogelijkheid te geven een prijs toe te kennen aan zijn persoonlijke boekvoorkeur, om zo de betrokkenheid tussen lezer en boek te vergroten.

Het boek dat de meeste stemmen vergaart, mag zich voortaan Boek van het Jaar noemen. De schrijver ervan ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een NS Altijd Vrij 1e klas abonnement voor één jaar t.w.v.  € 6.420,-.

Maak kans op een jaar lang gratis boeken en reizen met de trein

Van 25 oktober t/m 22 november 2017 kan je je stem uitbrengen op het beste boek van het jaar 2017. De winnaar wordt op 22 november 2017 bekendgemaakt in een tv-uitzending van De Wereld Draait door.

Heb jij je stem uitgebracht?​
Dan maak je kans op de volgende prijzen: Wekelijks een jaar lang, 1 boek ter waarde van € 25 uitkiezen EN een jaar lang vrij reizen met een DAL Vrij abonnement van NS t.w.v. 1.548,-) 10 x 2 NS Dag-Dalkaarten 1e klas + Boekenbon van € 20 50 x 1 NS-Dag-Dalkaart en Boekenbon.

Stemmen kan vanaf 26 oktober 2017

Winnaar NS Publieksprijs 2016

Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen

NSPP16_Logo _200

23-11-2016 Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen heeft de NS publieksprijs 2016 gewonnen.

As in tas van Jelle Brandt Corstius, De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl, De verwarde cavia van Paulien Cornelisse, Gij nu van Griet Op de Beeck, Neem een geit van Claudia de Breij en Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen waren genomineerd voor de NS Publieksprijs 2016. Ma van Hugo Borst werd door de vrije keuze van het publiek ook genomineerd. Bekijk de overige nominaties.

 

Pogingen iets van het leven te maken

Hendrik Groen

€ 19,99

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffi edrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage... De pers over Pogingen iets van het leven te maken 'Hendrik Groen is een ontroerende held.' Trouw 'Geestig, tragisch en soms aangrijpend.' Het Parool

Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : blz