Voorleesdagen

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers

Dit jaar zijn De Nationale Voorleesdagen van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2018.

Tot Prentenboek van het Jaar is verkozen Ssst! De tijger slaapt, geschreven door Britta Teckentrup. Ssst! De tijger slaapt is verkrijgbaar als normale editie en tijdelijk als mini-editie voor € 4,95 inlcusief web-app. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen, die tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal staan. 

Prentenboek van het Jaar voor € 4,95

Speciale uitgave voor € 7,95

Welk babyboekje vindt jouw baby het lekkerst?

Stem van 24 januari t/m 21 februari op een van deze vijf heerlijke babyboekjes en win een jaar lang boekjes voor je kindje.

Boeken om voor te lezen aan de allerkleinsten

Bekijk alle boeken

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Prentenboek van het Jaar 2018

Ssst! De tijger slaapt

Britta Teckentrup

€ 13,99

Ssst! De tijger slaapt' is een verrassend en interactief prentenboek van Britta Teckentrup. Bijzonder is dat de ballonnen in de tekeningen glanzend zijn, zodat ze net op echte ballonnen lijken.

De tijger slaapt...
Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

De lezer moet helpen
Maar de dieren hebben wel hulp nodig. De lezer wordt dan ook aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En zeg, waar zijn al die ballonnen eigenlijk voor? 

pro-mbookslibr3 : blz