Recept: Spelt-bierbrood met kaas en uien

Het bier in dit brood geeft het een extra volle smaak en is erg lekker in combinatie met de uien en de kaas.

Als je niet zo’n bierliefhebber bent, kun je het vervangen door lauwwarm water.

VOOR 2 BRODEN

HET DEEG
250 gr speltbloem
250 gr speltmeel
7 gr gedroogde gist
10 gr zout
325 ml bier naar keuze,
lauwwarm
1 el olijfolie

DE TOPPING
3 uien, in halve ringen
250 gr belegen kaas, geraspt
peper

OOK NODIG
plantaardige olie, om in te vetten
bloem, voor het werkblad

 

Meng de ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel en kneed dit minimaal 10 minuten door. Maak van het deeg een bal en laat deze in een afgedekte licht met olie ingevette kom op een warme tochtvrije plek 1 uur rijzen. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Rol elk deel op een licht bebloemd werkblad uit tot een ovaal van ongeveer 30 centimeter lang en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de uienringen over het deeg en strooi de geraspte kaas erover. Maal daar nog wat peper over en dek de broden vervolgens losjes af met plasticfolie. Laat ze nog 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor 220 ⁰C.

Bak de broden in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de broden afkoelen op een rooster en serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.

Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : blz