• Recepten voor het kerstdiner uit de mooiste kookboeken voor de feestdagen Recepten voor het kerstdiner uit de mooiste kookboeken voor de feestdagen

Recept: Amusesoepje van knolvenkel & Ricard

In Nederland is knolvenkel geen wintergroente. Desondanks associeer ik het toch altijd met de winter. Dat komt omdat het in de Italiaanse keuken juist ook in de winter wordt gebruikt. Het klimaat is daar in het zuiden veel milder en dat maakt de teelt van knolvenkel in een groot deel van de winter mogelijk. Voor mij is dit soepje, op smaak gebracht met die verrukkelijke Ricard om de anijssmaak nog eens te benadrukken, dan ook een uitgesproken kerstgerechtje. Zeker als je er ook nog granaatappelpitjes overheen strooit.


Amuse of tussengerecht voor 4 personen
glutenvrij

Ingrediënten
1 sjalotje, geschild en fijngehakt
1 knolvenkel, in stukjes, houd wat
venkelgroen apart voor de
garnering
1 kleine aardappel, geschild en in
kleine blokjes
200 ml Ricard (of andere pastis), (verkrijgbaar bij de slijter)
125 ml room
1 el olijfolie
1 el granaatappelpitjes


Verhit een pan met dikke bodem en fruit de sjalot in 1 eetlepel olijfolie tot deze glazig is. Voeg de knolvenkel en de aardappel toe en bak al roerend even mee. Voeg de Ricard of een ander merk pastis toe en breng aan de kook. Laat het geheel tot de helft inkoken. Doe vervolgens de room erbij en laat nog eens met een derde inkoken. Laat even afkoelen en pureer in de blender of met een staafmixer tot romig. Serveer warm in kleine glaasjes met het venkelgroen en wat granaatappelpitjes erover.

Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : blz