Recept: Bospaddenstoelentaartjes met geitenkaas en biet

4 plakjes roomboterbladerdeeg
2-3 voorgekookte bietjes, in partjes
3 eetl. frambozenazijn
zeezout en versgemalen zwarte peper
6 eetl. olijfolie
500 gram bospaddenstoelen, schoon, de grote in stukken gescheurd
wat blaadjes tijm en salie, plus extra voor de garnering
300 gram verse spinazie, schoon
75 gram zachte geitenkaas, verkruimeld

 

VOORBEREIDEN
Verwarm de oven voor tot 180 graden. 

Leg de plakjes roomboterbladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een scherp mesje een inkeping circa een centimeter van de rand af, zodat u een ‘schilderijlijstje’ heeft gemaakt. Prik de rechthoek binnen de lijn overal in met een vork. Bak de deegbakjes in vijftien tot twintig minuten mooi bruin in de oven. 

Mocht de binnenkant omhoog zijn gekomen: snijd dat er met een scherp mesje uit, zodat u een bakje overhoudt. Zet opzij tot gebruik.

Besprenkel de bietenpartjes met de frambozenazijn, bestrooi met zout en peper en dek af tot gebruik. 

Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen in circa acht minuten mooi bruin. Bak tot al het vocht uit de pan is verdampt, voeg tijdens het bakken de tijm- en salieblaadjes toe. Bak de spinazie in de rest van olijfolie in een andere pan op hoog vuur tot hij is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. 

Zet alles klaar tot gebruik. 

BEREIDEN
Verwarm de oven voor tot 180 graden. 

Verdeel het paddenstoelenmengsel over de vier bladerdeegbakjes, verdeel de uitgelekte spinazie, de bietenpartjes en ten slotte de geitenkaas erover en bak ze vijftien minuten in de oven.

Garneer met verse tuinkruiden en dien op.

Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz