• Recepten voor het kerstdiner uit de mooiste kookboeken voor de feestdagen Recepten voor het kerstdiner uit de mooiste kookboeken voor de feestdagen

Recept: Avocado chocoladetaart

Bereidingstijd: 40 minuten (waarvan 20 minuten in de koelkast)
Voor 1 taart

Ik heb geen extra suiker, vet, eieren of meel gebruikt voor deze taart, daarom is ze licht verteerbaar. Dat is pas genieten van taart!

200 g geroosterde hazelnoten
250 g gedroogde vijgen
2 volle eetlepels kokosvet
300 g donkere chocolade (min. 70% cacao)
5 à 6 rijpe avocado’s
1 limoen
taartvorm
(ideaal is een springvorm met een sluitring die je kunt openen,
zodat de bodem en de rand loskomen)
bakpapier


Blend de noten, de vijgen en het kokosvet in een blender tot een grove mix. Bedek de bodem en de zijkant van de taartvorm met bakpapier. Leg het notenmengsel erin en druk stevig aan. Zet weg in de koelkast.

Laat de chocolade rustig smelten au bain-marie. Mix het vruchtvlees van de avocado’s en meng met een beetje sap van de limoen. Meng de gesmolten chocolade onder de avocadopuree. Lepel het chocolademengsel over de noten in de taartvorm. Laat minstens 20 minuten afkoelen in de koelkast.

Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast. Doe de sluitring open en. verwijder de zijkant van de vorm. Verwijder de bodem en leg de taart op een dienbord; verwijder nu pas het bakpapier. Geniet van dit heerlijke dessert!

 

 

Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : blz