De keuze van Liesbeth

Liesbeth Portret

Matt Haig: Het eeuwige leven

Tom Hazard is geboren in 1581 en heeft een merkwaardige ziekte, namelijk ‘anageria’. Tom ziet eruit als een 41-jarige, maar hij leeft al meer dan 400 jaar. Dit klinkt allemaal zeer onwaarschijnlijk, maar vanaf het begin geloof je zijn verhaal en heb je sympathie voor de hoofdpersoon.

Iedereen wil tegenwoordig een jeugdig uiterlijk en het eeuwige leven, maar uit de levensgeschiedenis van Tom blijkt dat dit geen leven is vol rozengeur en maneschijn.

Ook al heb je Shakespeare en Scott Fitzgerald ontmoet, de ‘jonge’ jaren van Tom staan bol van persoonlijk leed. Allereerst de dood van zijn moeder, verdronken als heks, de dood van zijn geliefde Roos en de verdwijning van zijn dochter Marion, die ook de ziekte ‘anageria’ heeft en daarom net als haar vader altijd op de vlucht is.

Tom is op zoek naar rust en zijn dochter. Bij de zoektocht naar haar wordt hij geholpen door Hendrich, leider van het ‘Albatrosgenootschap’ die anageriapatiënten opspoort en beschermt door ze iedere acht jaar een nieuwe identiteit te geven. Een van de regels van de ‘Alba’s’ is echter dat ze niet verliefd mogen worden en dat gebeurt natuurlijk toch. Tom vindt de rust waar hij naar op zoek was pas als hij vrede heeft met zijn verleden en in de toekomst durft te kijken.

Kortom, dit boek heeft heel veel facetten. Het tijdreizen in de geschiedenis, de avonturen van Tom en de zoektocht maken dat dit boek niet in een genre is onder te brengen.

Geschiedenis, depressies, humor en spanning zijn er allemaal in aanwezig.

 

 

Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : blz