De keuze van Jannie

Fullsizeoutput _49a6

Majgull Axelsson: Jouw leven en het mijne

Bijna twintig jaar na het verschijnen van ‘Aprilheks’ heeft Majgull Axelsson een nieuwe roman uitgebracht. Het is haar negende boek, maar in deze nieuwste komen vooral dezelfde thema’s en emoties aan de orde.

In ’Jouw leven en het mijne’ is het de zeventigjarige Märit die terugkijkt op haar leven. Ze heeft een alter ego dat ongevraagd haar mening geeft en Märit confronteert met haar tekortkomingen en schuldgevoelens. Märit heeft een heftige jeugd gehad met weinig hartelijkheid of troost. De problemen rond haar gehandicapte broer drukten een stempel op het hele gezin.

Märit heeft al vroeg de wens arts te worden. Zij wordt er om bespot en men vindt haar arrogant, maar ze houdt vol. Ze heeft niet kunnen voorzien hoe de meedogenloze tradities in de gezondheidszorg haar studie onmogelijk maken.

Haar geheim sleept ze een leven lang met zich mee, totdat haar alter ego ‘De Ander’ haar dwingt open kaart te spelen. En niet langer ja en amen te zeggen en haar ogen te sluiten om de lieve vrede te bewaren.

Het is een schokkend verhaal, aangrijpend en dramatisch. De eenzaamheid van het individu is een belangrijk thema, maar ook het begrip voor de diverse personages. Hoe egoïstisch en akelig ze ook handelen, er is meestal een bijzondere reden voor.

‘Jouw leven en het mijne’ houdt je tot de laatste letter gevangen.

 

boek

Jouw leven en het mijne

Majgull Axelsson

€ 21,99
Märit is onderweg om haar zeventigste verjaardag te vieren, wanneer ze voelt dat ze uit de trein moet stappen in haar oude studentenstad Lund. Hier zette ze als studente medicijnen de eerste stappen op weg naar een onbezorgde toekomst. Haar verstandelijk gehandicapte broer Lars zat er opgesloten in een instelling waar wetenschappelijke experimenten op de patiënten werden uitgevoerd. Pas nu durft Märit eindelijk de confrontatie aan te gaan met de trauma’s uit haar jeugd en kan ze haar schuldgevoel verwerken over de vroege dood van haar broer.
Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : blz