Aktie Geef mij maar een boek

vrijdag 10 februari 2017 17:00
Aktie Geef mij maar een boek

Opening door Liesbeth Spies om 17:00 uur

Daarna Leest Jacques Vriens een half uurtje voor uit het ontroerende en aangrijpende boek: Achtstegroepers huilen niet en zal hij signeren.

Toegang is gratis maar graag wel opgeven via e-mail boeken@haasbeek.nl of telefonisch 0172 437323.

Ook dit jaar is er, ter bevordering van het lezen, een boek verkrijgbaar voor een prijsje waar je het echt niet voor kunt laten liggen: maar €2,-. Deze actie heet geef mij maar een boek (facebook pagina).

Inhoud

Achtste-Groepers Huilen Niet' gaat over de elfjarige Akkie, een stoer en populair meisje dat goed kan voetballen en zich voorbereidt op de grote stap naar de middelbare school. In de groep van juffrouw Ina gaat alle energie op richting Cito-toets, kamp en voetbaltoernooi. Maar dan blijkt Akkie ernstig ziek. Heel groep acht leeft met haar mee. Ondanks haar ziekte kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuisbed overal mee te bemoeien. Als het er op lijkt dat ze het schoolvoetbaltoernooi zal moeten missen, bedenkt Joep een geniaal plan voor haar...

Dit boek is niet zomaar een boek, het is een aangrijpend verhaal is gebaseerd op echte mensen. Het geeft heel mooi weer hoe belangrijk het is hoe we met elkaar omgaan, hoeveel we voor elkaar kunnen betekenen. Het lijkt ons een prachtige boodschap om uw kinderen mee te geven.

Verteld door de auteur (Jacques Vriens)

Geef mij maar een boek! Vanaf 10 februari 2017 is Achtste-groepers  huilen niet verkrijgbaar in de boekhandel  voor € 2,- Vorig jaar was Jan Terlouws 'Oorlogswinter'  het actieboek van 'Geef mij maar een boek!'  Bedoeld om alle kinderen de kans te geven  een eigen bibliotheekje op te bouwen. Dit  jaar valt mij deze grote eer te beurt. Ik vind  dit heel bijzonder, vooral omdat juist dit  boek is uitgekozen. Het verhaal over  Akkie/Anke die echt bij mij in de klas zat en  een hartstikke leuke meid was

Opening door Liesbeth Spies

Liesbeth Spies is sinds december 2014 onze burgemeester. Ook is zij bekend door haar werk voor onder andere haar ministerschap, haar werk voor de Alzheimer stichting en Veilig Verkeer Nederland. Liesbeth heeft toen onze winkel 25 jaar bestond meegewerkt aan ons boek: Door en door Alphen. We zijn er heel blij mee en trots op dat ze de opening wil verzorgen.

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : blz