Kind & Jeugd

Banner 0Plus Blz

Banner 4Plus Blz

Banner 7Plus Blz

Banner 10Plus Blz

Lampje wint Gouden Griffel 2018 en Fabeldieren wint Gouden Penseel 2018

2-10-2018 De Gouden Griffel is gewonnen door Annet Schaap voor haar prozadebuut Lampje (Querido). De bekendste kinderboekenprijs van Nederland en Vlaanderen is bekendgemaakt en uitgereikt op het Kinderboekenbal in Amsterdam.

19-09-2018 De Penseeljury heeft in het Rijksmuseum het prentenboek Fabeldieren van illustrator Ludwig Volbeda en auteur Floortje Zwigtman (Uitgeverij Lanoo) bekroond met het Gouden Penseel. Het Gouden Penseel wordt sinds 1973 jaarlijks uitgereikt voor het best geïllustreerde kinderboek. Met deze uitreiking is de 11de editie van Penselen in het Rijksmuseum geopend. In deze tentoonstelling zijn de originele illustraties van de winnaars van de Penselen te bezichtigen.

"De waanzinnige Boomhut met 78 verdiepingen" en "Het leven van een loser, drie keer niks" winnen Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018

kinderjury-logo200px

27-06 De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn bekendgemaakt. In de categorie 6 t/m 9 bleek De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (deel 6) van Andy Griffiths en Terry Dentonhet populairst onder alle stemmers. In de categorie 10 t/m 12 jaar gingen de meeste stemmen naar Het leven van een loser, drie keer niks (deel 11) van Jeff Kinney.

De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de prijs uit en mocht bovendien zijn eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 naar De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre (deel 2) van Marte Jongbloed en Iris Boter. Izzy Love Expeditie vriendschap (deel 7) werd door de Senaat in de categorie 10 t/m 12 als beste beoordeeld.

 

 

Kinderboek van de Week

De bromvliegzwaan van Arend van Dam

Boeken om voor te lezen aan de allerkleinsten

Bekijk alle boeken

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz