Hoe lees ik? Lidewijde Paris

dinsdag 28 maart 2017 19:30
Hoe lees ik? Lidewijde Paris

Op dinsdag 28 maart komt Lidewijde Paris naar De Omslag!

Dit jaar is het motto van de Boekenweek Verboden Vruchten: de kunst van het verleiden. In haar Lees!workshop gaat Lidewijde Paris op zoek naar hoe het sinds die eerste appel van Eva uit de Bijbel verder ging in de literatuur met de verboden vruchten.

Net als in haar boek Hoe lees ik? gaat ze kris kras op verkenningstocht langs Nederlandse en buitenlandse romans en stelt zich daarbij allerlei vragen: Hoe speelt die beroemde appel door in de literatuur en de kunst? Waarom vinden we verleidingen zo moeilijk te weerstaan? Wat voor soorten verleiding kennen we eigenlijk uit romans? Hoe en waarom wordt verleiding 'ingezet'? Hoe verleidt een schrijver mij als lezer? En doet hij dat altijd op een manier die ik wil of verwacht?

Van de Bijbel naar Nabokovs Lolita, van David Mitchells Jacob de Zoet naar Nathan Hills De Nix, van Van Eedens Van de Koele Meren des Doods naar Flauberts Madame Bovary, van Vijftig tinten grijs tot Jamal Ouariachi. En ja, het is onvermijdelijke dat de ‘eerste femme fatale uit de Nederlandse literatuur’ ook haar opwachting maakt: Lidewijde van Busken Huet.

Laat u verleiden en kom! U hoeft niets voor te bereiden, u hoeft de romans en verhalen niet gelezen te hebben. Als u een favoriete verleiding heeft... Neem hem mee of mail hem van te voren! Wie weet laat Lidewijde zich verleiden en neemt ze het mee in haar Lees!workshop.

We verwachten veel belangstelling, dus geef je op tijd op via
contact@boekhandeldeomslag.nl of in de winkel.
Toegang € 2,50.

Paris _hoe _lees _ik _verboden _vruchten _een _selectieOmslag _hoe _lees _ik ___nieuw _amsterdam

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : blz