Lezing 'de Nieuwe Biesbosch'

woensdag 14 maart 2018 19:30
Lezing 'de Nieuwe Biesbosch'

Het thema van de boekenweek 2018 is natuur! Dat is nou juist het thema wat boswachter Thomas en illustratrice Stef den Ridder bij elkaar bracht. Door diezelfde voorliefde ontwikkelden ze in 2017 het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’

Tijdens deze avond verteld boswachter Thomas over de spectaculaire metamorfose die het gebied is ondergaan. De hoofdreden was waterveiligheid zodat de mensen langs de grote rivieren droge voeten zouden houden, maar het bracht tevens spectaculair natuurherstel!

Thomas verteld over vestiging van visarenden en zeearenden en duizenden bijtankende grutto’s.

Stef heeft voor het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’ prachtige illustraties gemaakt bij de verhalen. Vanavond verteld ze hoe ze te werk is gegaan! Hoe schilder je duizenden bever haren? Waar moet je op letten bij het schilderen van de Biesbosch visarenden? Hoe komt een pagina beeld tot stand? Stef neemt je mee in het tekenproces van het boek en beantwoord o.a. deze vragen.

Ten slotte duiken we tijdens de ‘Grande Finale’ even  de lente van 2018 in. Wat kunnen we verwachten? Gaan er al dromen van boswachter Thomas uitkomen in het aanstaande voorjaar? Wat is het effect van het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen? Hoeveel paartjes zeearenden zullen er dit jaar in de delta gaan broeden?

Na afloop is er ruimte voor vragen en is het mogelijk om een gesigneerd exemplaar van ‘De Nieuwe Biesbosch’ aan te schaffen.

Het college is ook geschikt voor kinderen vanaf ca 8 jaar.

Reserveer nu een plekje. Stuur ons een mailtje of meldt u aan in de winkel. 
info@boekhandeldeboekenkist.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : blz