De keuze van Suzanne

Suzanne is vol van:

De platenzaak- Rachel Joyce

 

‘De platenzaak’ is een ode aan vinyl, een boek ingedeeld als twee platen met verwijzingen naar alle muziekgenres.  

In 1988, in de tijd van de opkomst van de cd, is Frank eigenaar van een platenzaak. Door de opkomst van de cd’s komen er steeds minder klanten in de winkel en de leveranciers van de winkel verklaren Frank voor gek dat hij geen cd’s wil verkopen. Frank gaat het om de schoonheid van vinyl tegenover het ‘gemakkelijke’ van de cd. Op een dag komt er een vrouw de winkel binnen en verandert Franks leven voorgoed.  

De platenzaak is een heerlijk boek waarin je zo wordt meegenomen dat je het in één keer wilt uitlezen.  

Leuk om te weten: er bestaat ook een playlist bij het boek. Deze kan zowel op Spotify als op YouTube gevonden worden onder ‘The Music Shop’, de Engelse titel van het boek. Het is een zeer diverse playlist, die ik sinds kort op repeat heb staan! 

 

 

De platenzaak

Rachel Joyce

€ 19,99
Het is 1988. Frank is de eigenaar van een platenzaak in Londen. De winkel staat boordevol met vinyl van elk formaat en in ieder genre. Klassiek, jazz, punk – niet op genre gesorteerd, maar op gevoel. Frank weet precies naar welke plaat zijn klanten op zoek zijn, hoewel zijn belangrijkste leveranciers liever zouden zien dat hij cd’s verkoopt. Dan valt Ilse Brauchmann zijn winkel en zijn leven binnen. Een mysterieuze vrouw in een groene jas, die niets van muziek wil weten, maar toch steeds terugkeert naar de winkel. Een vrouw van wie Frank het liefst zo hard mogelijk wil wegrennen, maar tot wie hij zich ook aangetrokken voelt. Wanneer Ilse net zo plotseling weer verdwijnt als ze verschenen is, dreigt Frank niet alleen haar, maar ook zijn zaak te verliezen…

Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz