Karin is vol van:

Witte Chrysant: Mary Lynn Bracht

Het omslag en de titel van dit boek doen je misschien vermoeden dat het hier gaat om een romantische, misschien zelfs zoetsappige, zomerroman. Niets is minder waar: dit boek gaat over één van de meest afschuwelijke oorlogsmisdaden van de geschiedenis, gevat in het persoonlijke verhaal van het Koreaanse troostmeisje Hana. 

De ‘Hana hoofdstukken’ worden afgewisseld door het verhaal van zus Emi, die als bejaarde vrouw terugblikt op haar leven. Als je denkt even op adem te komen na de meest gruwelijke belevenissen van Hana -geen detail wordt geschuwd- kom je bedrogen uit, want ook Emi draagt een zwaar verleden met zich mee. 

Niet lezen als je zelf even niet zo stevig in je schoenen staat, wél lezen als je je ogen niet wilt sluiten voor de barbaarsheid die heden ten dage wereldwijd helaas nog steeds aan de orde van de dag is.   

 

Witte chrysant

Mary Lynn Bracht

€ 20,00
De roman Witte chrysant van Mary Lynn Bracht is het verhaal van twee zussen die wreed van elkaar worden gescheiden door de Tweede Wereldoorlog. Het is 1943 en Korea is al jaren bezet door Japan. Hana en haar kleine zusje Emi wonen op een eiland voor de zuidkust, waar ze deel uitmaken van de haenyeo, vrouwen die voor de kost duiken naar zeeoren. Als Hana duikt, houdt Emi de wacht. Wanneer Hana vanuit zee een Japanse soldaat op haar zus ziet aflopen zwemt ze snel terug naar de kust. Net op tijd kan ze haar zus waarschuwen dat ze zich moet verstoppen, en Hana wordt in haar plaats meegenomen. Ze wordt gedwongen om als troostmeisje te werken. Maar de haenyeo zijn sterke vrouwen – Hana is ervan overtuigd dat ze zal ontsnappen en haar zusje zal terugvinden. Voor de lezers van aangrijpende Tweede Wereldoorlogverhalen.


Karin

Als 17-jarige kwam ik ooit, onbedoeld, in het boekenvak terecht. Nu, na al die jaren ben ik er dankbaar voor, want het heeft mijn liefde voor het lezen alleen maar doen groeien.

Al die verschillende juweeltjes die toch telkens maar weer worden geschreven…  ik beschouw het als een voorrecht om deze aan onze klanten aan te bieden. Om dit goed te kunnen doen lees ik eigenlijk alle genres wel, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Nederlandse of Vlaamse schrijvers en een spannende thriller op zijn tijd sla ik ook niet af.

Naast mijn werk bij Coelers, run ik mijn eigen tekstbureau. Ontspanning zoek ik in een boek (!), spannende serie of een heerlijk avondje uit.

Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : blz