Karin is vol van:

Mooi doodliggen: A.F.Th. van der Heijden

Van der Heijden drijft in deze nieuwe roman de spot met het nieuws van nu.

Journalist Grigori Moerasjko doet onderzoek naar de ramp met de MX17 als hij wordt doodgeschoten door de Russen. Althans, zo lijkt het: in werkelijkheid heeft hij zijn dood gesimuleerd in opdracht van de Oekraïense veiligheidsdienst. Na dit bedrog wijst iedereen hem af, inclusief zijn vrouw Yulia. Zijn Nederlandse vriend Natan is de enige die hem blijft steunen. Zijn ouders zijn namelijk omgekomen bij de vliegramp en hij wacht met spanning op het onderzoeksresultaat van Grigori.

Een heerlijk boek vol met ‘oh ja momenten’ en gekte, maar ook vol emoties zoals rouw, maar natuurlijk ook liefde. Over ‘fakenews’ en de absurditeit van de hedendaagse wereldpolitiek, overgoten met een van der Heijdensausje.

 

Mooi doodliggen

A.F.Th. van der Heijden

€ 22,99
29 mei 2018. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalisten het bericht verspreid dat hun Russische collega Grigori Moerasjko in Kiev is doodgeschoten. Een vriend van hem, de Nederlandse oorlogsverslaggever Natan Haandrikman, besluit onmiddellijk van New York naar Kiev te vliegen om de weduwe bij te staan. Moerasjko blijkt te hebben samengespannen met de Oekraïense geheime dienst om de Russen te misleiden. Hij heeft zichzelf daarmee ongewild tot een verspreider van fake news gemaakt. Een doodzonde in de ogen van de onafhankelijke journalistiek: bevriende collega’s vallen hem massaal af, behalve Haandrikman. Het ergste is dat ook zijn geliefde Yulia zich door Grigori verraden voelt en hem verlaat. Door iedereen verstoten keert hij naar Rusland terug om daar onverschrokken zijn onderzoek naar de toedracht van ‘MX17’ voort te zetten.


Karin

Als 17-jarige kwam ik ooit, onbedoeld, in het boekenvak terecht. Nu, na al die jaren ben ik er dankbaar voor, want het heeft mijn liefde voor het lezen alleen maar doen groeien.

Al die verschillende juweeltjes die toch telkens maar weer worden geschreven…  ik beschouw het als een voorrecht om deze aan onze klanten aan te bieden. Om dit goed te kunnen doen lees ik eigenlijk alle genres wel, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Nederlandse of Vlaamse schrijvers en een spannende thriller op zijn tijd sla ik ook niet af.

Naast mijn werk bij Coelers, run ik mijn eigen tekstbureau. Ontspanning zoek ik in een boek (!), spannende serie of een heerlijk avondje uit.

Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz