Keuze Ellen

De trooster; Esther Gerritsen

Wat vergeef je in de naam van vriendschap?  Wat gebeurt er als je vriend een misstap of erger begaat? Blijf je loyaal, zwijg je of verraad je hem?  

Jacob, de gelovige conciërge van een klooster/retraitecentrum vindt voor het eerst van zijn leven een vriend in Henry, een opgestapte staatssecretaris en gast in het centrum. Jacob was tevreden met zijn eenvoudige leven in het klooster, waarbij hij het persoonlijke contact met anderen zoveel mogelijk vermeed. Maar met de komst en aandacht van deze gast verandert dit en wanneer Henry een misdaad pleegt, is Jacob bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden. 
 
Zoals we van Esther Gerritsen gewend zijn, is ook dit boek geen dikke pil, maar een bijzonder verhaal met niet alledaagse personen in de hoofdrol. Geschreven in korte zinnen, zonder veel zijpaden, zonder opsmuk

De trooster

Esther Gerritsen

€ 20,99
Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust vande hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast dieeen misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden.Esther Gerritsen volgt het verhaal van de conciërge parallel aan het lijdensverhaal van Christus. Op de haar bekende scherpe manier ontleedt ze de relaties tussen mensen, de verwachtingen en belangen die daarbij spelen en ze stelt de vanzelfsprekendheid der dingen ter discussie.

Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : blz