Carolien is vol van:

Lincoln in de bardo;

Wat een bijzonder boek heeft George Saunders geschreven.

Terwijl ik het las, vloog mijn mening alle kanten op. Het boek laat zich moeilijk indelen. Want behalve dat het een historisch verhaal is, is het ook een spookverhaal met maatschappelijke thema’s. En een verdrietig verhaal met bijzondere humor. Maar toen ik het uit had, was ik er over uit: Wat een geweldig, origineel verhaal!

Het boek gaat over president Lincoln. Afwisselend vanuit verschillende (fictieve) bronnen lezen we over de Burgeroorlog en over de ziekte en het sterven van Lincolns zoontje Willie. Op de begraafplaats van Oak Hill vertellen de bewoners over hun eigen roerige verleden en proberen ondertussen Willie te redden van het vagevuur.

Een schrijfstijl waar je misschien even aan moet wennen, maar een verhaal dat je nog jaren bijblijft!  

 

Lincoln in de bardo

George Saunders

€ 22,50
In februari 1862, twee dagen na zijn dood, wordt de elfjarige Willie Lincoln bijgezet op een begraafplaats in Washington. Die nacht bezoekt zijn rouwe

Carolien

Sinds 2002 werk ik bij Boekhandel Coelers.

Lezen deed ik altijd al graag, maar doordat ik nu al die nieuwe boeken zie binnenkomen zit ik helemaal het liefst met mijn neus in een boek.

Het állerleukst van werken bij de boekwinkel vind ik om kinderen of tieners te helpen aan een spannend boek. Daarom lees ik, naast literatuur, regelmatig een kinderboek en duik ik graag in een spannende Young-Adult serie. 

Wanneer ik een keer niet met mijn neus in de boeken zit, ben ik vooral bij de paarden te vinden of ergens (vooral in Zeeland) onder water.

 

Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz