Onze keuzes voor de Kinderboekenweek!

Henriëtte

Lampje; Annet Schaap

Het verhaal van de dappere Emilie, alias lampje, die woont in een vuurtoren en hele bijzondere avonturen beleeft als zij weggestuurd wordt naar het zwarte huis.

Papa's, mama's juffen en meesters: dit boek is een feest om voor te lezen! Boeiend, sprookjesachtig met leuke taalvondsten en, om het compleet te maken: met mooie illustraties van de schrijfster zelf.

Het doet mij denken aan de boeken van Paul Biegel en Astrid Lindgren die ik met veel plezier aan mijn kinderen voorlas; dit boek gaat een tijdloze klassieker worden!

Jongens en meisjes: als je Lampje gaat lezen kun je niet meer stoppen en lees je tot in de donkere uurtjes!

En... YEAH!!! Lampje heeft de GOUDEN GRIFFEL gewonnen!!

Lampje

Annet Schaap

€ 16,99
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Karin

Een schildpad was zijn schildje kwijt

Marjet Huiberts

€ 13,99
Schildpad kan zijn schildje nergens vinden. Wat moet hij nu? Een lief verhaal op rijm van Marjet Huiberts met een subtiele, mooie boodschap. Schildpad zonder schildjeSchildpad heeft overal gezocht, maar hij kan zijn schildje nergens vinden. Hij wordt er heel verdrietig van, want wat moet een schildpad zonder schild? Op een dag wordt hij wakker van een vrolijk melodietje, afkomstig van een lief vogeltje dat hem wil helpen. Zijn oude schild vinden ze niet, maar samen komen ze tot een prachtige oplossing: een nieuw schild gevlochten van takjes!Marjet Huiberts en Carmen Saldaña Met eenvoudig en doeltreffend rijm schept Marjet Huiberts een lieflijke wereld voor peuters. De beeldschone en dromerige prenten zijn van Carmen Saldaña, een zeer getalenteerde jonge Spaanse illustrator wiens natuurillustraties alom vertedering en bewondering oproepen.

Een schildpad was zijn schildje kwijt; Marjet Huiberts

Na de geweldige boeken over Aadje Piraatje, Ridder Florian en We hebben er een geitje bij’ is er een nieuw prentenboek van Marjet Huiberts. Dit verhaal op rijm, met prachtige illustraties van Carmen Saldana, gaat over de zoektocht van schildpad naar zijn schild, hij kan het nergens vinden en is ten einde raad. Gelukkig komt de oplossing uit onverwachte hoek.

Een vertederend, snoezig boek. Mijn favoriete prentenboek van dit moment!

Carolien

Het meisje dat de maan dronk; Kelly Barnhill

´Het meisje dat de maan dronk` is een prachtig, spannend en sprookjesachtig verhaal.

Luna is één van de baby’s die ieder jaar achtergelaten worden in het bos om aan de heks te offeren.

Maar in tegenstelling tot wat de inwoners denken, verzorgt de heks de baby’s liefdevol. En brengt ze ze naar gezinnen die een baby’tje een thuis kunnen bieden.

Luna is een uitzondering. Van Luna gaat ze houden. Net als Zwomp, moerasmonster en Vurian de draak.

En dat is de start van een verhaal vol magie, raadsels, spanning en papieren vogels.

Ik heb genoten van dit leuke boek, dat het in zich heeft een klassieker te worden, voor jong en oud!

 

 

Het meisje dat de maan dronk

Kelly Barnhill

€ 16,99
‘Er zit magie in sterrenlicht. Dat is algemeen bekend. Maanlicht is een heel ander verhaal. Maanlicht IS magie.’ Elk jaar laten de dorpelingen een baby achter als offer voor de heks in het woud. Niemand weet dat Xan, de gevreesde heks, de achtergelaten kinderen juist liefdevol naar families aan de andere kant van het woud brengt. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind per ongeluk met maanlicht, waardoor het meisje vervuld raakt van magie. Xan besluit Luna op te voeden als haar eigen dochter. Met de jaren worden Luna’s magische krachten sterker. Wanneer haar dertiende verjaardag nadert, besluiten de dorpelingen eindelijk jacht te maken op de heks die hun leven al jaren overschaduwt. Zij weten niet dat Xan en Luna hun magie goed gebruiken en dat het echte kwaad veel dichterbij is… ‘Onmogelijk om weg te leggen… Het meisje dat de maan dronk is net zo spannend en gelaagd als klassiekers zoals Peter Pan en The Wizard of Oz.’ – The New York Times Book Review Bekroond met de Newbery Medal voor het mooiste kinderboek.

Eliane

36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken

Vicki Grant

€ 18,99
36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken van Vicki Grant is een geestig en eigentijds YA-boek over twee jongeren die meedoen aan een onderzoek over verliefdheid. Hildy en Paul hebben ieder zo hun eigen redenen om mee te doen aan het experiment dat draait om de vraag: kunnen twee vreemden in heel korte tijd verliefd op elkaar worden? Ze moeten elkaar zesendertig vragen stellen, van ‘Welke herinnering zou je liever vergeten?’ tot ‘Wanneer heb je voor het laatst voor jezelf gezongen?’. Tegen de tijd dat ze alle vragen hebben beantwoord, hebben ze gelachen, gehuild, gelogen, dingen naar elkaar gegooid, zijn ze boos weggelopen en weer teruggekomen. En ze hebben elkaars diepste geheim ontdekt. Maar zijn ze ook verliefd geworden? De Canadese Vicki Grant baseerde haar boek, dat geschreven is in Q&A’s, instant messaging en doodles van Paul, op een bestaand wetenschappelijk experiment van de Amerikaanse psycholoog Arthur Aron in de jaren negentig. Zodra je dit boek uit hebt, ga je meteen op zoek naar een vreemde om dit zelf uit te proberen. Wie weet word je wel verliefd!

36 vragen waardoor ik anders naar jou ben gaan kijken; Vicki Grant

Twee jongen mensen, totaal verschillend, doen mee aan een experiment: Kun je door het beantwoorden van 36 vragen verliefd op elkaar worden? Door de antwoorden op deze vragen leren Hildy en Paul elkaar goed kennen en ook als lezer ontdek je hun verhaal door de dialogen en chatberichten tussen de twee mee te lezen.

Een heel bijzonder, humoristisch boek voor 15+!

Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : blz