Drie jaar geleden was hij al eens onze gast, hij vertelde destijds vooral over zijn prijswinnende, prachtige roman Birk. Sindsdien heeft hij gewerkt aan zijn tweede roman: ZomervachtNet als 'Birk' geschreven vanuit een kind, een jongen van 13 jaar oud dit keer, die min of meer opgezadeld wordt met zijn geestelijk gehandicapte broer. Een schrijnend verhaal met toch ook de nodige humor door onverwachte, hilarische situaties. Ook deze nieuwe roman is goed ontvangen en werd vorige maand Boek van de maand bij DWDD. De leden van onze leesclub hebben unaniem vóór gestemd toen we hen vroegen of zij het leuk vonden als Jaap nog eens bij ons op bezoek zou komen. Reden genoeg dus om hem nogmaals uit te nodigen.

 

 

 

 

 

Op woensdagavond 28 november zal Jaap Robben ons in een interview alles over Zomervacht vertellen en zullen allerlei andere aspecten van zijn schrijverschap aan bod komen. Want wist u bijvoorbeeld dat hij ook fantastische kinderdichtbundels heeft gemaakt? Die avond zal hij ook al úw vragen beantwoorden.

Wilt u hier bij zijn?! Vanwege de grote belangstelling is het raadzaam snel te reageren!

We zien u graag op: woensdag 28 november om 20:00 uur Inloop: 19:45 uur
Boekhandel Coelers, Peppelweg 124              
Een kaartje kost: € 10,-

Zomervacht

Jaap Robben

€ 21,99
De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer. Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

Birk

Jaap Robben

€ 19,95
Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en verzwijgt Mikael wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt.

Als iemand ooit mijn botjes vindt

Jaap Robben ; Benjamin Leroy

€ 15,00
Ulevel, Avegaar en Zefiertje. Nederlandse woorden die niemand nog gebruikt, maar die te mooi zijn om uit het woordenboek te laten verdwijnen. Jaap Robben speurde er twintig op die klinken als een dierennaam. Hun betekenis inspireerde hem en illustrator Benjamin Leroy tot gedichten en tekeningen waarin nieuwe, spannende dieren tot leven komen. Die we daarna nooit meer vergeten.

De Zuurtjes

Robben, Jaap / Leroy, Benjamin

€ 10,00
In een rijtjeshuis in een gewone straat wonen de Zuurtjes, twee broers die nooit lachen. Niemand wil naast de broers wonen. Binnen is het een troosteloze bende. Zelfs de bloemen op het behang laten de kopjes hangen. De Zuurtjes willen met niemand iets te maken hebben. Geen lawaai van de buren, geen praatjes op de stoep, nooit gezellig koffiedrinken: heerlijk vinden ze dat. Zijn de broers altijd zo zuur geweest, of is er misschien iets gebeurd waardoor ze zo nors en vrekkig zijn geworden?
Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : blz