Dolf Ruesink

Op het uitgelezen moment

Dolf Ruesink signeert boek in Winterswijk

De in Winterswijk geboren journalist Dolf Ruesink (1952) is 1 oktober met een nieuw boek op de markt gekomen. In de bundel 'Op het uitgelezen moment' (256 pagina's) neemt hij de lezers in zestig spannende hoofdstukken mee naar ontmoetingen met beroemdheden uit binnen- en buitenland.

Zondag 30 oktober (14.00- 16.00 uur) is Ruesink te gast bij Boekhandel Kramer in de Wooldstraat, waar het boek te koop is en de auteur gaat signeren. Eerder schreef Dolf het succesvolle boek ‘Wat is Normaal?’ , over de opkomst van de Achterhoekse rockband.

Dolf Ruesink komt uit een Winterswijks gezin met vier schrijvende broers (Dolf, Jan, Wim en Martin). Na de Wilhelminaschool doorliep hij de Rijks HBS, waarna hij sociaal-cultureel werk studeerde in Enschede. Zijn eerste verhalen schreef hij voor de jeugdpagina Gaddegaddegad van de Nieuwe Winterswijkse Courant. 

Het nieuwste boek verschijnt naar aanleiding van een jubileum. Dolf Ruesink vierde in september zijn veertigjarig jubileum als dagbladjournalist. In die hoedanigheid maakte hij in de afgelopen decennia vele binnen- en buitenlandse reportages. Ruesink werkt nog altijd als verslaggever bij Tubantia in Enschede.

‘Op het uitgelezen moment’ bevat vele verrassende en curieuze verhalen.  Aan bod komen o.a. ABBA, Ruud Gullit, Pim Fortuyn, Willem-Alexander, Fleetwood Mac, Herman Finkers, Dafne Schippers, Geert Wilders, Normaal, Paus Paulus Johannes II, Jan van Halst, The Rolling Stones, Jomanda en Rod Stewart.

Ruesink ontmoette in zijn loopbaan niet alleen kunstenaars, sporters, acteurs, rockmusici en leden van het Koninklijk Huis, maar ook veel politici en wereldleiders. In het boek staan verhalen over Michail Gorbatsjov, Al Gore, Jan Peter Balkenende, Mark Rutte en Dries van Agt.

Oud-premier Van Agt schreef het voorwoord. Hij noemt de bundeling ‘een potpourri van kostelijke verhalen over kleurrijke figuren’. 

 

 

Oossink

Het Scholtengoed Oossink

800 jaar scholtengoed

Op haar hoogtepunt, omstreeks 1850, nam Oossink bijna 5% van de oppervlakte van de buurtschap Kotten bij Winterswijk in beslag, een kleine 80 ha.

Daarmee was ze vermoedelijk de grootste van de buurt, en zeker de oudste

 

Een prachtig boek door drs. J.H. Meijer

Verkrijgbaar bij boekhandel Kramer

Meer weten?

www.oossinkuitgeverij.nl

Nieuw verschenen boeken

Meer nieuwe boeken

Op het gebied van literatuur, spanning, non-fictie en kinderboeken

Nominaties Kookboek van het Jaar verkiezing 2016 bekend

Breng je stem uit voor de de Gouden Garde publieksprijs

KB7D_Logo -Kookboek -van -het -Jaar -2016_250_1 (1)17-10-2016 Wie heeft nou toch het beste, mooiste, lekkerste kookboek van Nederland en Vlaanderen gemaakt. Aan de vakjury de lastige taak alle ingezonden kookboeken te beoordelen. Er zijn 6 titels genomineerd: 3 Nederlandse en 3 vertaalde. Op 10 november wordt het Kookboek van het Jaar 2016 (keuze van de vakjury) bekend gemaakt. Iedereen kan meebepalen welke van deze 6 genomineerde kookboeken de Gouden Garde publieksprijs verdient.

Kbvd Mnd -okt -Blz -400x 300

Ebookfestival -okt -Blz -400x 300 (1)

Ferrante -verloren -kind -400x 300-Blz2

Ebook van de Week van € 9,99 voor € 4,99

  Actieperiode: 21 t/m 27 oktober 2016

Naamloos -1Meer ebook & ereader acties

Tonio

A.F.Th. van der Heijden

€ 4,99
Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om het leven. Het is vroeg in de ochtend als hij, ter hoogte van het Vondelpark in het centrum van Amsterdam, wordt geschept door een auto. Hij wordt in kritieke toestand naar het Academisch Medisch Centrum vervoerd, waar hij diezelfde dag aan zijn verwondingen overlijdt. Tonio zal niet ouder worden dan 21 jaar. A.F.Th. van der Heijden doet het e

Boeken in het Nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd. Blz. zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium en programma. Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken en boeken in het nieuws

Tolino -vision 3-hd -Blz -400x 300

Giphart -400x 300-Blz

Kin -bknweek -excl -Blz -400x 300

Prijsverlaging t/m 24 november van €22,50 naar €17,50

Het boek van Jet

Jet van Nieuwkerk

€ 17,50
Van healthy tussendoortjes, workout-food en eten met een date tot koken voor een groep vriendinnen, feesthapjes en een katerontbijt. In Het boek van Jet geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen en een slank lijf wilt hebben, zonder dat het leven saai wordt en zonder veel te streng voor jezelf te zijn. Het is niet altijd even makkelijk om evenwicht te vinden. En al helemaal niet om in balans te

Evenementen bij Blz.

01
nov
Nederland Leest Gehele maand november Meer informatie
23
nov
Uitreiking NS Publieksprijs De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de daaraan verbonden eretitel Boek van het Jaar heeft tot doel u de mogelijkheid te geven een prijs toe te kennen aan uw persoonlijke boekvoorkeur, om.. Meer informatie
24
nov
Crossing Border Crossing Border is het festival waar de combinatie literatuur en muziek centraal staat. Van 24 t/m 27 november. Meer informatie
05
dec
Sinterklaas Meer informatie
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : blz