Interview met Chris McGeorge over zijn boek Tik Tak

Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. Tik Tak is de perfecte thriller voor fans van Daniel Cole, M.J. Arlidge en Ruth Ware. Een rollercoasterthriller die je vanaf de eerste bladzijde te pakken heeft.

Hoe zou je Tik Tak omschrijven? En waar kwam de inspiratie voor het verhaal en de personages vandaan?
Net als bij sommige van mijn favoriete tv-programma's, wilde ik zien of het me zou lukken om een mysterie te schrijven dat zich afspeelt op één locatie. Als liefhebber van klassieke crime ken ik de archetypes van veel moordmysteries, en daar wilde ik iets anders mee doen, met name met hoofdpersoon Morgan Sheppard. Er zit geen universele goedheid in Tik Tak, iedereen heeft een eigen donkere kant. Met de personages wilde ik laten zien dat niemand helemaal goed is, maar dat iedereen kan kiezen om goede of slechte dingen te doen.

Heb je zelf wel eens meegedaan aan een Escape Room, waar bij je opgesloten wordt in een kamer en een of meerdere puzzels moet oplossen?
Ik heb nog nooit meegedaan aan een escape room, maar ik zou dat wel graag een keer doen. In Engeland zijn ook veel escape rooms; ze worden veel geboekt voor feestjes. Ik ga er zeker binnenkort zelf een uitproberen!

Hoe ervaar je het dat je boek wordt uitgegeven?
Het hele proces van het vinden van een uitgever voor Tik Tak ging verbazingwekkend snel. Ik schreef het op de universiteit en had nooit gedacht toen ik begon dat zoveel mensen er zo enthousiast over zouden zijn. Uitgegeven worden is een droom die werkelijkheid wordt, en ik ben iedereen heel dankbaar die me de kans heeft gegeven.

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
Momenteel ben ik hard aan het werk met het tweede boek, weer een high-concept thriller, over 5 mensen die vermist raken in de langste kanaaltunnel van Engeland. Het verhaal is volledig op zichzelf staand te lezen, maar is wel gesitueerd in hetzelfde universum als Tik Tak. Voorlopig blijf ik op zichzelf staande thrillers schrijven die langzaam maar zeker verder bouwen op het universum dat in Tik Tak is neergezet.

 

29 mei 2018 Interview Chris McGeorge voor Blz. Zomerkrant 2018

 

Waarom Blz.
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : blz