Welkom bij Boek & Kantoor de Ganzenveer

START VAN BOEKENWEEK 2016: DUBBELPROGRAMMA BIJ DE GANZENVEER HELMOND

Zaterdagmiddag 12 Maart

3612663_1_orgVan 12 maart tot en met 20 maart is het week Boekenweek. Tijdens de Boekenweek krijg je het Boekenweekgeschenk ‘Broer’ van Esther Gerritsen cadeau bij besteding van een bedrag van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Je kunt met het Boekenweekgeschenk bovendien op zondag 20 maart gratis met de trein reizen. Het thema van de Boekenweek is dit jaar Duitsland: ‘Was ik noch zu sagen hätte.’ 

14.00-15.00 uur: Wim Daniëls

Boekhandel De Ganzenveer in Helmond heeft op de openingsdag van de Boekenweek, op zaterdag 12 maart, Wim Daniëls te gast. Onlangs verscheen zijn nieuwe boek 'De tambour-maître'; een literaire verhalenbundel met daarin veertien verhalen. Wim Daniëls komt in De Ganzenveer vertellen over zijn nieuwe boek, waarvan een verhaal zich ook in Duitsland afspeelt. Hij leest er uit voor en signeert het desgewenst. Bovendien krijg je bij aanschaf van zijn boek naast het Boekenweekgeschenk ook nog een ander boek cadeau: Helmond(s) voor beginners. Wim is er van 14.00 uur tot 15.00 uur.

16.00-17.00 uur: Martin Thijssen

Boeiende Duitse schrijvers herontdekt; een lezing bij boekhandel De Ganzenveer door dr. Martin Thijssen.

Recentelijk zijn vertalingen verschenen van Joseph Roth ( 'Job' en 'de Radetzkymars') en Hans Fallada ('Wat nu ,kleine man?', 'Alleen in Berlijn' en 'Een waanzinnig begin'). Het zijn literaire herontdekkingen van grote meeslepende en ontroerende schrijvers, die ook verrassend actueel blijken. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa verschijnt hun werk opnieuw en wordt gretig gelezen. Heel recent is men in Nederland ook begonnen met de heruitgave van het werk van Heinrich Böll ('Biljarten om half tien'). Martin Thijssen, germanist, zal in het kader van het boekenweekthema Duitsland tijdens een lezing op het leven en werk van de genoemde auteurs ingaan.

U bent van harte welkom.

Aanmelden is niet verplicht, maar wel raadzaam.

 


 

FULL-3923_1024

Boek & Kantoor de Ganzenveer is de betere boekhandel van regio Helmond. Wij zijn gevestigd aan de Oude Aa in Helmond en bieden u een breed assortiment aan boeken, tijdschriften, kantoorartikelen, luxe pennensets, schrijfmappen en agenda's.

We hebben een grote kinderboekenafdeling met een brede collectie kinderboeken. Daarnaast zijn wij het enige verkoopadres in de regio van Haba-spellen

Op deze site vind u informatie over het bestellen van boeken en e-books en het laatste nieuws over onze activiteiten.

De Ganzenveer bezorgt gratis aan huis in de regio*

Naast de bezorgservice van onze organisatie BLZ heeft de Ganzenveer een eigen bezorgservice. Op die manier heeft u dat persoonlijke contact met uw eigen boekhandel dat u zo op prijs stelt en bespaart u ons hoge verzendkosten, wat weer ten goede komt aan een goede service en een goed assortiment in onze winkel.

Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u gewoon even bellen of mailen naar de Ganzenveer over het gewenste boek en wij bezorgen het zelf bij u thuis, zonder extra kosten, voorzien van onze boekenlegger en op verzoek mooi ingepakt.

* Onze voorwaarden:

Gratis bezorging voor boeken en kantoorartikelen met een minimum orderbedrag van € 15,00.

Alleen geldig voor de regio Helmond, inclusief Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Mierlo, Deurne, Asten en Someren. Overige plaatsen in overleg. 

 

Kookboekvdmnd Mei Blz 400X300

Wvh L16-Blz -400x 300

Amg -schmidtweek -Blz -roze -400x 300

Boeken in het nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd.

Libris zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium.

Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken en boeken in het nieuws

3 halen, 2 betalen: profiteer van € 7,99 korting

Deze actie is geldig van 28 april t/m 28 juli 2016

Ebook van de Week van € 12,99 voor € 4,99

  Actieperiode: 20 t/m 26 mei 2016

Naamloos -1Meer ebook & ereader acties

Blijf waar je bent

Bolton Sharon

€ 4,99

De twaalfjarige Barney heeft dingen gezien die een kind niet zou moeten zien. Hij raakt geobsedeerd door een serie moorden in zijn buurt omdat hij, net als iedereen, weet dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan. En het slachtoffer zal opnieuw een jongen zijn, zoals hijzelf. Het lichaam zal volledig leeggebloed worden achtergelaten op een van de strandjes aan de Thames. En dit kan elk moment gebeuren. Maar er is nog iets, een geheim dat Barney liever niet had geweten, dat hij met niemand durft te delen. Want wie zou een jongen van twaalf geloven? Naast Barney en zijn vader woont Lacey Flint, een jonge politieagente die wegens een traumatische gebeurtenis voor onbepaalde tijd thuiszit. Er is geen enkele reden voor haar om bij de gebeurtenissen betrokken te raken. Maar het blijkt onmogelijk om er buiten te blijven. Met alle gevolgen van dien<br><br>Bolton is de koningin van de psychologische thriller. - Huffington Post <br>Wat heerlijk eng! - Tess Gerritsen

Nieuw verschenen boeken

Bekijk alle boeken

Op het gebied van literatuur, spanning, non-fictie en kinderboeken

Prijsverlaging t/m 30 juni van €8,99 naar €7,20

Blauwe maandag

Nicci French

€ 7,20
De eerste Nicci French met Frieda Klein in de hoofdrol. Kan zij de recherche helpen bij het opsporen van een verdwenen kind? Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. 's Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wa

Evenementen bij Blz.

02
jun
Uitreiking, de Gouden Strop en schaduwprijs Uitreiking, de Gouden Strop en schaduwprijs Meer informatie
03
jun
Spannende Boeken Weken 3 juni t/m 19 juni 2016 Meer informatie
05
jun
Bekendmaking Fintro Literatuurprijs Meer informatie
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Track & Trace, volg uw bestelling.
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ1 : blz