Onze tips

Makkelijk parkeren in Gorinchem

Niet meer zoeken naar kleingeld, nooit meer teveel betalen en geen parkeerboete* als je wat later terug bent bij de auto? Met de Gastvrij Gorinchempas betaal je vanaf 1 oktober 2015 snel, simpel en voordelig in het centrum van Gorinchem. Je betaalt achteraf per minuut. Je kunt dus rustig winkelen of een hapje eten. Ook krijg je korting op de parkeertarieven in de parkeergarages met de pas. Dat scheelt weer in de portemonnee.

Gastvrij Parkeren in Gorinchem werkt heel simpel. Als je gebruik maakt van de Gastvrij Gorinchempas, herkent de camera jouw kenteken zodra je met de auto bij de parkeergarage aankomt. De slagboom gaat dan automatisch open, ook wanneer je weer wegrijdt. Je hoeft dus geen kaartje meer te nemen en te betalen bij de betaalautomaat. Ook op de meeste grote parkeerterreinen kun je de pas gebruiken door in- en uit te checken bij de speciale paslezers. Je vindt de locaties hier.

Een bezoek aan het centrum van Gorinchem wordt zo nóg aantrekkelijker.

Met Gastvrij Parkeren in Gorinchem kun je ook gebruik gebruik maken van parkeren met de Stadsparkeren App of bel/SMS parkeren.

Gastvrij Parkeren Gorinchem is een extra mogelijkheid om te betalen voor parkeren in Gorinchem. In de parkeergarages kun je ook achteraf betalen met pinpas en contant geld. Op straat kun je voor parkeren vooraf betalen met pinpas, dip&go en achteraf via uw mobiele telefoon.

Wil je gebruik maken van Gastvrij Parkeren in Gorinchem? Dat kan!

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is je aanmelden.

Bekijk hier de voorwaarden.

*houd wel rekening met de maximale parkeerduur per parkeerlocatie

Dieter's Leestip

Huid op huid

Claire North

€ 24,99

Huid op Huid is een fantasierijke thriller, waarin we de geest Kepler volgen. Door huid op huid contact kan hij overstappen op een ander lichaam. Zolang zijn lichaam leeft, leeft Kepler. Maar er wordt op hem gejaagd. Gaande weg het verhaal ontspint zich een orgineel en goed uitgewerkt plot.

Dieter Ouwerkerk

 

Nominaties Libris Geschiedenis Prijs 2015

Henning MankellIn Memoriam Henning Mankell

Met groot verdriet meldt uitgeverij De Geus het overlijden van Henning Mankell (3 februari 1948–5 oktober 2015). Hij is 67 jaar oud geworden.
Henning Mankell was een van de grootste schrijvers van onze tijd, die wereldwijd een gigantisch leespubliek kent.
Zijn werk – dat toneel, jeugdboeken, romans en thrillers omvat – werd in meer dan veertig talen vertaald en verkocht wereldwijd veertig miljoen boeken. Vooral het personage Kurt Wallander is wereldwijd bekend. Mankells vijfde Wallander, Dwaalsporen, werd door recensenten en lezers van Vrij Nederland verkozen tot beste thriller aller tijden. Zijn laatste boek, de spannende roman Zweedse laarzen, verschijnt 15 oktober 2015.

De Wereld Draait Door ... Boek van de Maand september

De Wereld Draait Door

Ze weten álles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: elke laatste dinsdag van de maand in DWDD een panel van vier boekverkopers met de boekenrubriek ‘Boek van de Maand’.

In de maand september (29-09) kozen zij voor Dit is mijn hof van Chris Stoop

Bekijk het 'DWDD'-archief

Boeken in het nieuws

Recent besproken boeken op de TV, de radio, in tijdschriften en in de dagbladen

Bij onder meer De Wereld Draait Door, Koffietijd, RTL Late Night, Met Het Oog op Morgen én in de bekende dagbladen en tijdschriften worden regelmatig boeken besproken en gerecenseerd.

Blz. zet ze op een rijtje: de laatst besproken als eerste en handig ingedeeld naar medium.

Bekijk hier ons volledige overzicht van recent besproken boeken in het nieuws

Boek van de Maand oktober

‘De geschiedenis van ‘het witte goud’: de wereld van porselein’

Ebook van de Week voor € 5,99

De stamhouder

Alexander Münninghof

€ 5,99

Ik ben geboren op 13 april 1944 in Posen, een oude Poolse stad die eeuwenlang Pozna werd genoemd. Maar toen ik er geboren werd, te midden van bombardementen die het einde der tijden leken aan te kondigen, was dit Posen een Duitse stad vanwaaruit Hitler-Duitsland zijn Heerestruppen naar de Sovjet-Unie had gestuurd en die nu de verminkten, de gewonden, de doden en een onafzienbare stoet vluchtelingen terugkreeg. Mijn familie had deel aan dat drama. Over hen gaat dit boek. En over de gevolgen van de oorlog. Over een sluwe grootvader, die op spectaculaire wijze een van de rijkste mensen van Letland was geworden, maar twee dagen voordat de oorlog uitbrak met zijn Russische vrouw en vier kinderen, met achterlating van al zijn bezittingen, moest vluchten naar Nederland. Over een naïeve vader, die aan het Oostfront, in het uniform van de Waffen ss, uit idealisme tegen de Sovjets vocht en vervolgens in Nederland ten onder ging. Over een moeder, die na de scheiding naar Duitsland vluchtte en mijn moeder niet mocht zijn. En over mij, de kleinzoon, de zoon, de stamhouder. <br><br>

Alexander Münninghoff (Pozna, 1944) is journalist en Ruslandkenner. Hij is winnaar van de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en auteur van Tropenjaren in Moskou (1991), over zijn tijd als correspondent in de Sovjet-Unie. De stamhouder is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen.<br><br>

`Een overweldigend boek, geschreven met beheerste passie en subtiele humor. Ik heb het ademloos uitgelezen. Anna Enquist

Elke vrijdag kunt u een nieuw eBook van de Week voor voor slechts € 5,99 downloaden. 

Actieprijs: van € 11,99 voor € 5,99
Actieperiode:  2 t/m 8 oktober 2015

Hoe zet u het eBook van de Week op uw eReader of tablet
De korting wordt meteen verwerkt in uw winkelmandje. Heeft u een eReader van tolino, Kobo of van een ander merk dan kunt u deze stappen volgen om het eBook te kunnen downloaden en lezen. Bovendien kunt u nu ook eBooks met een Boekenbon-cadeaukaart aanschaffen.

Evenementen bij Blz.

06
okt
Kinderboekenbal Meer informatie
07
okt
Kinderboekenweek 2015 7 oktober t/m 18 oktober Het motto is Raar, maar waar!, en natuur, wetenschap en techniek staan centraal. Meer informatie
17
okt
Herfstvakantie Noord- en Midden-Nederland 17 oktober t/m 25 oktober Meer informatie
21
okt
Bekendmaking nominaties en start stemperiode NS Publieksprijs 21 oktober t/m 18 november De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek en de daaraan verbonden eretitel Boek van het Jaar heeft tot doel u de mogelijkheid te geven een prijs toe te kennen aan uw.. Meer informatie
Waarom Blz.
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Track & Trace, volg uw bestelling.
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : blz